Hardlopen


Na vele succesvolle en minder succesvolle jaren op de fiets is het plezier op de fiets vergaan. Een kombinatie van angst om te vallen, tijdgebrek/andere prio's waardoor ik met nationale wedstrijden nauwelijks nog voorin te vinden was. In mei 2006 besluit ik om samen met Gert te gaan hardlopen. In september beginnen we met de 'beginnerscursus hardlopen' bij trimclub ABC in Sliedrecht.

Met een groep van ruim 30 mensen leren we in 10 weken hoe je het beste je conditie op loopgebied kan opbouwen. Allerlei tips en goede adviezen moeten ons brengen naar 'De Bolderloop'. Een sponsorloop voor de manege van minder begaafde mensen.

Uiteindelijk gaat de beginnerscursus mij goed af en loop ik op 11-11-2006 m'n eerste 10 kilometer in 52 minuten en 53 seconden.

December 2006 voel ik er steeds meer voor om ook in januari m'n fiets nog te laten staan. Ik koop nieuwe schoenen en met m'n MP3-spelertje in loop ik m'n trainingen 'met plezier'. De voorbereiding van en spanning in de koers mis ik wel. Hardlopen is een nóg individuelere sport. 'k Ben benieuwd hoe het zich ontwikkeld.

Ik zit linksvoor.


Terug naar de beginpagina